För friskvårdsbidrag gäller följande:

En arbetsgivare kan erbjuda sina anställda skattefria förmåner i form av motions och friskvårdsaktiviteter, s.k. friskvårdsbidrag,  förutsatt att aktiviteten erbjuds hela personalen.

Nya regler: 

Förra veckan kom en dom från högsta förvaltningsdomstolen som öppnar upp för en bredare användning av friskvårdsbidraget.

Skatteverket har tidigare haft en lång lista över aktiviteter som de ej har ansett vara godkända. Däribland har vi återfunnit en rad olika aktiviteter med motiveringen att det inte har klassats som enklare form av motion då det bland annat krävt dyrare utrustning.
Denna listan tar man nu bort och från och med 1 januari 2018 anses bland annat även golf, ridskola eller liftkort för utförsåkning vara godkända aktiviteter.

– Vi har ingen åsikt om sporterna längre, är det en sport så är det en sport,  säger Pia Blank Thörnroos, jurist på Skatteverket.

Skatteverket har dock sagt att belopp om man 5000 kr per år ses som ett tak för att det skall betraktas som en skattefri personalförmån.

Det är fortfarande arbetsgivaren som bestämmer friskvårdsbidragets vara eller icke vara samt att de kan besluta om ett lägre maxbelopp än 5000 kr.

Känner du dig osäker och vill bolla dina tankar kring friskvårdsbidrag, så är du välkommen att höra av dig till oss på Baker Tilly Sydost så kan vi hjälpa till.